اگر شما قصد خرید طلای زینتی را داشته باشید، باید علاوه بر پرداخت هزینه خرید این فلز گرانبها، مبلغی را نیز به عنوان اجرت ساخت پرداخت نمایید. در مقابل، سکه های طلا اجرت ساخت ندارند اما شخص خریدار باید مبلغی را بابت مالیات به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند. مبلغ مالیات فوق در بازار طلا و جواهرات، کارمزد سکه نامیده می شود. شما باید در هنگام خرید سکه ، کارمزد خرید آن را به دقت بررسی کنید تا در معامله، متحمل ضرر مالی نشوید. در این مقاله قصد داریم تا توضیحاتی جامع را در مورد کارمزد سکه، به شما ارائه دهیم. اگر شما هم علاقه دارید تا با میزان کارمزد فوق، بیشتر آشنا شوید، تا پایان با ما همراه باشید.
کارمزد سکه چقدر است؟
طبق قانون مصوب سازمان امور مالیاتی، هر شخص حقیقی می تواند حداکثر ۲۰۰ سکه را خریداری کند. میزان کارمزد ۲۰ تا ۲۰۰ سکه، به صورت دقیق در قوانین سازمان امور مالیاتی ذکر شده است اما اگر شخصی بخواهد بیش از ۲۰۰ سکه را خریداری نماید، باید قبل از انجام فرآیند خرید، اظهارنامه مالیاتی را تکمیل کند تا میزان دقیق کارمزد، مشخص شود.
همچنین، سازمان امور مالیاتی، کارمزد سکه را به دو صورت دریافت می کند:
- به صورت یکجا
- به صورت قسطی
شما می توانید کارمزد تعیین شده توسط سازمان فوق را در ۴ قسط پرداخت نمایید. با این حال، اگر شما این کارمزد را در موعد مقرر به حساب سازمان امور مالیاتی واریز نکنید، به میزان ۲.۵ درصد از ارزش مجموع سکه های خریداری شده، جریمه خواهید شد.
نکته ای دیگر اینکه، تنها خرید سکه از بانک شامل کارمزد نمی شود. اگر شما از صرافی ها نیز سکه های مورد نیاز خود را خریداری کنید، مشخصات تان در سیستم صرافی ثبت خواهد شد و ملزم به پرداخت مالیات خواهید بود.
البته، اگر تعداد سکه های خریداری شده توسط شما، کمتر از ۲۰ عدد باشد، مالیات شامل حالتان نخواهد شد.
سخن پایانی
در این مقاله، میزان کارمزد سکه را به صورت جامع مورد بررسی قرار دادیم. شما باید قبل از خرید سکه، میزان کارمزد آن را محاسبه کنید تا در معامله متحمل ضرر نشوید.